Ben je programmeur?

Gemakkelijk uitbreiden? Wij nemen
jouw zorg in onze handen

Dit is Kojac

Kojac is in 1988 opgericht door een groep studievrienden die naast hun studie wilden proeven aan het ondernemerschap. Al 33 jaar wordt de Kojac vlam overgedragen van student op student. Waar Kojac begon als adviesbureau dat bedrijven adviseerde op het gebied van automatisering en IT, vormen we tegenwoordig de brug tussen hoogopgeleide studenten en bedrijven. Kojac helpt bedrijven met het vinden van jonge talenten en helpt tegelijkertijd studenten om relevante werkervaring op te doen.

Kojac is opgezet door studenten en wordt nog altijd door studenten voortgezet. Zo is en blijft het een fris en groeiend bedrijf.

Visie

Al ruim 33 jaar verbindt Kojac IT-studenten aan bedrijven en vice versa. Op dit moment streven wij ernaar om zoveel mogelijk studenten van alle hogescholen en universiteiten in de randstad een leerzame bijbaan te geven, zodat ze naast hun studie leerzame werkervaring op te doen. Hierdoor kunnen studenten zich beter oriënteren op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen bedrijven de nieuwste ontwikkelingen mee vanuit de collegebanken. Een steile leercurve staat hoog bij ons in het vaandel en proberen we te allen tijde te stimuleren.

Met 33 jaar ervaring staan we altijd klaar voor de meest bijzondere projecten.

1985

Vijf studenten van de TU Delft organiseren een studiereis naar Korea en Japan: de Korea Japan Commissie.

1988

Kojac is een feit: een bedrijf gerund door studenten waar bedrijven en studenten met elkaar gaan samenwerken.

1989 - 2023

Door de jaren heen groeit de vraag van ontwikkelaars en focust Kojac op het detacheren van student programmeurs.

2023

Kojac wordt tot op de dag van vandaag gerund voor en door studenten. Na 33 jaar brandt de Kojac vlam nog altijd!

De bruggenbouwers van het Kojacteam

Een foto van Joost een vennoot van Kojac.

Ben Jacobs

Managing Partner | Delft

Zoveel mogelijk studenten aan een uitdagende bijbaan helpen, dat is wat ik bij Kojac belangrijk vind. Daarnaast vind ik het gaaf om te zien hoe onze studenten bedrijven verder kunnen helpen met hun frisse blik en state-of-the-art oplossingen. Zelf heb ik in het verleden ook een bijbaan gevonden via Kojac, waar ik ontzettend veel geleerd heb en ook nog een leuk zakcentje aan over heb gehouden. Tegenwoordig ben ik bij het studentenbedrijf verantwoordelijk voor de marketing, samen met mijn collega Nora. Ik studeer de master Computer Science and Engineering aan de TU Delft, met een specialisatie in Artificial Intelligence. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hockeyer en vind ik het leuk om te koken.

Een foto van Jelle vennoot van Kojac.

Jelle van Lieshout

Managing Partner | Delft

Bij Kojac praat ik met de nieuwe developers en verzorg ik de administratie. Het koppelen van de Kojac-Superhelden aan vette programmeeropdrachten geeft me veel energie! Ik hoop dat we in de toekomst nog voor veel studenten een springplank kunnen faciliteren van een bijbaan naar een vaste baan. Naast het werk bij Kojac studeer ik Computer Science & Engineering en speel ik af en toe een potje hockey. Naast dat ik zelf graag complexe code induik, probeer ik zoveel mogelijk studenten aan leuke opdrachten te helpen.

Een foto van een regio manager bij Kojac.

Willem

Regiomanager, Amsterdam

Tijdens mijn bachelors Computer Science en Psychologie heb ik gemerkt dat een fijne studiegerelateerde bijbaan vinden niet altijd even makkelijk is. Verder denk ik dat voor een bedrijf studenten van grote waarde kunnen zijn met een frisse kijk op problemen en met de kennis en ervaring die tijdens de studie is vergaard. Ik ben daarom erg gedreven om een goede match te maken tussen bedrijven en studenten, waarbij alle partijen profiteren en er blij van worden. Binnenkort start ik met de master Artificial Intelligence, waar ik erg naar uitkijk. In mijn vrije tijd speel ik voetbal en anders ik ergens op het terras in Amsterdam te vinden.

Een foto van Irene, een vennoot van Kojac.

Celine Jilesen

Managing Partner | Delft

Binnen Kojac ontmoet ik vele nieuwe studenten, en probeer ik passende uitdagingen voor hen te vinden bij een breed scala aan bedrijven. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de loonadministratie. Naast mijn werk bij Kojac ben ik dit jaar begonnen aan de master Life Science & Technology aan de Universiteit Leiden, waar ik de Business specialisatie heb gekozen. Bij Kojac probeer ik deze kennis zo goed mogelijk toe te passen! In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het hockeyveld of op het terras, en vind ik het heerlijk om viool te spelen.

Een foto van Hella marketing manager bij Kojac.

Nora Overhuijs

Marketing manager | Delft

Als marketingmanager bij Kojac houd ik mij bezig met onze sociale media platforms, promotie en het vergroten van onze naamsbekendheid. Naast het werk voor Kojac volg ik de bachelor Industrieel Ontwerpen, die ik dit jaar ga afronden. Als marketingmanager daag ik mijzelf grafisch uit en probeer ik op een creatieve manier studenten te enthousiasmeren voor een bijbaan via Kojac. Naast Kojac ben ik stagiaire bij Philips als productontwerper op de afdeling Parenting Solutions. Ook ben ik activiste binnen het team van Amnesty Delft waarmee ik campagnes opzet voor studenten om consent en seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar te maken.

Een foto van een regio manager van Kojac

Joep

Regiomanager, Amsterdam

Als regiomanager bij Kojac ben je het middelpunt tussen de student developer en onze klanten. Mijn taak is dan ook het vinden van een leuke bijbaan voor studenten en daarbij het zoeken van een gedreven student voor de bedrijven. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het nog knap lastig kan zijn om een leuke bijbaan te vinden die aansluit bij je studie, daardoor ben ik extra gemotiveerd om andere hiermee te helpen. Door mijn ervaringen in de sales hoop ik hierin dan ook een verschil te kunnen maken. Verder ben ik buiten mijn studie International Business en werk veel te vinden op het terras en probeer ik hier en daar naar de sportschool te gaan, verdere interesses zijn Formule 1, zeilen, skiën, Barbecueën & horloges.

Een foto van Bastiaan een vennoot van Kojac.

Bastiaan Bakker

Managing Partner | Delft

Bij Kojac houd ik mij bezig met het koppelen van nieuwe studenten aan bijbanen bij allerlei soorten bedrijven, van kleine start-ups tot grote multinationals, zolang de studenten maar relevante werkervaring op kunnen doen! Daarnaast verdiep ik mij ook in de interne IT-infrastructuur van ons bedrijf en in de wetgeving omtrent arbeidscontracten. Ik studeer de master Engineering, Policy & Analysis aan de TU Delft. Ik ben een jaar bestuur geweest van de Wiskunde en Informatica studievereniging 'Christiaan Huygens'. Daarnaast ben ik een enorm voetbal fan, verzamel in LP's en draai ik plaatjes.

Een foto van Frederiek, financieel manager bij Kojac

Frederiek Backers

Financieel manager | Delft

Bij Kojac ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie: een boekhouding die op orde is, het versturen van facturen naar bedrijven en alle Kojac studenten wekelijks uitbetalen. Naast mijn baan als financieel manager studeer ik Technische Wiskunde, heb ik een tof bestuursjaar afgerond bij de studievereniging voor informatica- en wiskundestudenten en ben ik proactief de studiebelangen van studenten aan het behartigen op de faculteit EWI door actief te zijn binnen de opleidingscommissie wiskunde en de facultaire studentenraad. In mijn vrije tijd vind het leuk om te tennissen en drink ik graag een kopje koffie met vriendinnen.

Wij weten welke programmeurs wij in huis hebben

1. De developer

meldt zich aan

We nemen alleen developers aan die al ervaring hebben met programmeren.

2.Wij checken

de skills

We kijken welke programmeertalen de developer tot zijn of haar beschikking heeft, zodat we een profiel kunnen opbouwen.

3. Wij leren de

developer kennen

De developer komt langs zodat wij hem of haar goed leren kennen. We checken het CV en voegen dit toe aan het profiel.

4.De developer hoort

bij ons netwerk

Eenmaal binnen? Dan zorgen we ervoor dat onze developers met de juiste opdrachten gematcht worden.

Kom je langs op ons kantoor?

Wij ontvangen je graag op ons kantoor voor een kop koffie.

Maak een afspraak