Ben je programmeur?

Gemakkelijk uitbreiden? Wij nemen
jouw zorg in onze handen

Dit is Kojac

Kojac is in 1988 opgericht door een groep studievrienden die naast hun studie wilden proeven aan het ondernemerschap. Al 33 jaar wordt de Kojac vlam overgedragen van student op student. Waar Kojac begon als adviesbureau dat bedrijven adviseerde op het gebied van automatisering en IT, vormen we tegenwoordig de brug tussen hoogopgeleide studenten en bedrijven. Kojac helpt bedrijven met het vinden van jonge talenten en helpt tegelijkertijd studenten om relevante werkervaring op te doen.

Kojac is opgezet door studenten en wordt nog altijd door studenten voortgezet. Zo is en blijft het een fris en groeiend bedrijf.

Visie

Al ruim 33 jaar verbindt Kojac IT-studenten aan bedrijven en vice versa. Op dit moment streven wij ernaar om zoveel mogelijk studenten van alle hogescholen en universiteiten in de randstad een leerzame bijbaan te geven, zodat ze naast hun studie leerzame werkervaring op te doen. Hierdoor kunnen studenten zich beter oriƫnteren op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen bedrijven de nieuwste ontwikkelingen mee vanuit de collegebanken. Een steile leercurve staat hoog bij ons in het vaandel en proberen we te allen tijde te stimuleren.

Met 33 jaar ervaring staan we altijd klaar voor de meest bijzondere projecten.

1985

Vijf studenten van de TU Delft organiseren een studiereis naar Korea en Japan: de Korea Japan Commissie.

1988

Kojac is een feit: een bedrijf gerund door studenten waar bedrijven en studenten met elkaar gaan samenwerken.

1989 - 2021

Door de jaren heen groeit de vraag van ontwikkelaars en focust Kojac op het detacheren van student programmeurs.

2021

Kojac wordt tot op de dag van vandaag gerund voor en door studenten. Na 33 jaar brandt de Kojac vlam nog altijd!

De bruggenbouwers van het Kojacteam

Een foto van Marten een vennoot van Kojac.

Joost van den Berg

Managing Partner | Delft

Zoveel mogelijk studenten aan een uitdagende bijbaan helpen, dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen! Ook geeft het veel energie om te zien hoe studenten bedrijven verder kunnen helpen met een frisse blik en state-of-the-art oplossingen. Binnen Kojac ben ik samen met Hella verantwoordelijk voor de Marketing. Naast het runnen van studentenbedrijf Kojac volg ik de master Construction Management and Engineering aan de TU Delft. In mijn vrije tijd ben ik graag op het hockeyveld of op het terras. Verder vind ik het heerlijk om een rondje te wielrennen of wandelen!

Een foto van Jelle vennoot van Kojac.

Jelle van Lieshout

Managing Partner | Delft

Bij Kojac praat ik met de nieuwe developers en verzorg ik de administratie. Het koppelen van de Kojac-Superhelden aan vette programmeeropdrachten geeft me veel energie! Ik hoop dat we in de toekomst nog voor veel studenten een springplank kunnen faciliteren van een bijbaan naar een vaste baan. Naast het werk bij Kojac studeer ik Computer Science & Engineering en speel ik af en toe een potje hockey. Naast dat ik zelf graag complexe code induik, probeer ik zoveel mogelijk studenten aan leuke opdrachten te helpen.

Een foto van Jelle vennoot van Kojac.

Onno Verberne

Regiomanager, Amsterdam

Als Regiomanager Amsterdam houd ik mij vooral bezig met de brug vormen tussen studenten en bedrijven. Mijn achtergrond in Computer Science geeft mij hierbij de mogelijkheid om de technische eisen en belangen van bedrijven scherp te krijgen, om zo de meest geschikte student voor de klus te vinden. Daarnaast ben ik ook bezig met Kojac promoten onder de bedrijven en studenten van de regio Amsterdam. Verder doe ik aan longboard dancen in mijn vrije tijd, en ben ik altijd wel ergens in Amsterdam vinden!

Een foto van Simon een vennoot van Kojac.

Irene Schemkes

Managing Partner | Delft

Bij Kojac houd ik mij bezig met het koppelen van nieuwe studenten aan bijbanen bij allerlei soorten bedrijven, van kleine start-ups tot grote multinationals. Binnen het studentenbedrijf ben ik verantwoordelijk voor de loonadministratie en de slechte hitjes op kantoor. Ik studeer de master Biomedical Engineering aan de TU Delft. In mijn vrije tijd ben ik wekelijks te vinden op het hockeyveld, zeil ik graag en ben ik dol op wintersport!

Een foto van Jenske marketing manager bij Kojac.

Hella Fontijn

Marketing manager | Delft

Mijn werk bij Kojac bestaat uit verschillende taken, met als voornaamste doel het vergroten van de naamsbekendheid van Kojac onder studenten en bedrijven. Dit doe ik met het ontwerpen van promotiemateriaal, beheren van social media, opzetten van leuke acties en contact opnemen met andere partijen, zoals studieverenigingen. Samen met het Kojac team bedenk ik acties om ons toegankelijke en professionele imago te verspreiden, om zo bij te dragen aan Kojac's visie: zo veel mogelijk studenten helpen aan een leuke en leerzame bijbaan. Ik krijg veel vrijheid om zelf projecten te bedenken en deze verantwoordelijkheid ervaar ik als erg leerzaam en zorgt voor een efficiente werkwijze en veel flexibiliteit. Dankzij deze flexibiliteit kan veel van mijn werk remote, maar toch ben ik graag op het Kojac kantoor, voor de gezelligheid en prettige werksfeer. Naast mijn baan als Marketing manager studeer ik nu de master Strategic Product Design aan de TU Delft, welke ik volgend jaar hoop af te ronden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lekker te koken, bakken, hapjes te maken en met vrienden lang te tafelen.

Een foto van Daan een vennoot van Kojac.

Bastiaan Bakker

Managing Partner | Delft

Bij Kojac houd ik mij bezig met het koppelen van nieuwe studenten aan bijbanen bij allerlei soorten bedrijven, van kleine start-ups tot grote multinationals, zolang de studenten maar relevante werkervaring op kunnen doen! Daarnaast verdiep ik mij ook in de interne IT-infrastructuur van ons bedrijf en in de wetgeving omtrent arbeidscontracten. Ik studeer de master Engineering, Policy & Analysis aan de TU Delft. Ik ben een jaar bestuur geweest van de Wiskunde en Informatica studievereniging 'Christiaan Huygens'. Daarnaast ben ik een enorm voetbal fan, verzamel in LP's en draai ik plaatjes.

Een foto van Ricardo financieel manager bij Kojac

Ricardo Jongerius

Financieel manager | Delft

Mijn voornaamste taak bij Kojac is het bijhouden van alle financiƫn. Dit betekent dat ik zorg dat de boekhouding netjes in orde is, facturen verstuur naar bedrijven, en ook onze Kojac-Superhelden wekelijks uitbetaal. Eigenlijk alles wat met geld te maken heeft. Naast dit baantje ben ik ook een Computer Science Master Student, waar ik nu in mijn eerste jaar zit. Mijn liefde voor geld begon hiervoor als penningmeester van de studievereniging van Computer Science, en ik vind het leuk om nu ook alle geldzaken van een klein bedrijf te overzien!

Wij weten welke programmeurs wij in huis hebben

1. De developer

meldt zich aan

We nemen alleen developers aan die al ervaring hebben met programmeren.

2.Wij checken

de skills

We kijken welke programmeertalen de developer tot zijn of haar beschikking heeft, zodat we een profiel kunnen opbouwen.

3. Wij leren de

developer kennen

De developer komt langs zodat wij hem of haar goed leren kennen. We checken het CV en voegen dit toe aan het profiel.

4.De developer hoort

bij ons netwerk

Eenmaal binnen? Dan zorgen we ervoor dat onze developers met de juiste opdrachten gematcht worden.

Kom je langs op ons kantoor?

Wij ontvangen je graag op ons kantoor voor een kop koffie.

Maak een afspraak