Ben je programmeur?

Gemakkelijk uitbreiden? Wij nemen
jouw zorg in onze handen

Dit is Kojac

Kojac is in 1988 opgericht door een groep studievrienden die naast hun studie wilden proeven aan het ondernemerschap. Al 33 jaar wordt de Kojac vlam overgedragen van student op student. Waar Kojac begon als adviesbureau dat bedrijven adviseerde op het gebied van automatisering en IT, vormen we tegenwoordig de brug tussen hoogopgeleide studenten en bedrijven. Kojac helpt bedrijven met het vinden van jonge talenten en helpt tegelijkertijd studenten om relevante werkervaring op te doen.

Kojac is opgezet door studenten en wordt nog altijd door studenten voortgezet. Zo is en blijft het een fris en groeiend bedrijf.

Visie

Al ruim 33 jaar verbindt Kojac IT-studenten aan bedrijven en vice versa. Op dit moment streven wij ernaar om zoveel mogelijk studenten van alle hogescholen en universiteiten in de randstad een leerzame bijbaan te geven, zodat ze naast hun studie leerzame werkervaring op te doen. Hierdoor kunnen studenten zich beter oriënteren op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen bedrijven de nieuwste ontwikkelingen mee vanuit de collegebanken. Een steile leercurve staat hoog bij ons in het vaandel en proberen we te allen tijde te stimuleren.

Met 33 jaar ervaring staan we altijd klaar voor de meest bijzondere projecten.

1985

Vijf studenten van de TU Delft organiseren een studiereis naar Korea en Japan: de Korea Japan Commissie.

1988

Kojac is een feit: een bedrijf gerund door studenten waar bedrijven en studenten met elkaar gaan samenwerken.

1989 - 2024

Door de jaren heen groeit de vraag van ontwikkelaars en focust Kojac op het detacheren van student programmeurs.

2024

Kojac wordt tot op de dag van vandaag gerund voor en door studenten. Na 33 jaar brandt de Kojac vlam nog altijd!

De bruggenbouwers van het Kojacteam

Een foto van Ben een vennoot van Kojac.

Ben Jacobs

Managing Partner | Delft

Zoveel mogelijk studenten aan een uitdagende bijbaan helpen, dat is wat ik bij Kojac belangrijk vind. Daarnaast vind ik het gaaf om te zien hoe onze studenten bedrijven verder kunnen helpen met hun frisse blik en state-of-the-art oplossingen. Zelf heb ik in het verleden ook een bijbaan gevonden via Kojac, waar ik ontzettend veel geleerd heb en 2 jaar lang met veel plezier heb gewerkt. Tegenwoordig ben ik hier verantwoordelijk voor de online marketing en online vindbaarheid, samen met mijn collega Dax. Naast mijn werkzaamheden bij Kojac, studeer ik de master Computer Science and Engineering aan de TU Delft, met een specialisatie in Artificial Intelligence. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke hockeyer en vind ik het leuk om te koken.

Een foto van Sophie vennoot van Kojac.

Sophie Zwartendijk

Managing Partner | Delft

Bij Kojac houd ik mij bezig met het koppelen van nieuwe studenten aan bijbanen bij allerlei soorten bedrijven, van kleine start-ups tot grote multinationals, zolang de studenten maar relevante werkervaring op kunnen doen! Verder ben ik verantwoordelijk voor de marketing, samen met mijn collega Willemijn. Daarnaast werk ik ook samen met onze regiomanagers Ines en Rosalie om ook binnen Amsterdam studenten en bedrijven aan elkaar te verbinden. Ik ben verder sinds september begonnen met de master Chemical Engineering aan de TU Delft. Naast het werken bij Kojac en studeren ben ik aanvoerder van mijn hockeyteam en ga ik graag een rondje hardlopen of lekker in de keuken staan.

Een foto van een regio manager bij Kojac.

Willemijn van den Berg

Marketing Manager | Delft

Als marketingmanager bij Kojac focus ik me op sociale media, promotie en het vergroten van onze naamsbekendheid. Daarnaast studeer ik Industrieel Ontwerpen, waar ik dit jaar mijn bachelor af ga ronden. Met mijn achtergrond in grafisch ontwerp daag ik mezelf uit om een overtuigend verhaal te delen dat studenten motiveert om zich bij Kojac aan te melden voor een bijbaan. Naast Kojac werk ik in een koffietentje in Delft en ben ik actief in de hockey. Gelukkig blijft er nog tijd over voor mijn hobby's, zoals kleding maken, lezen en genieten van een drankje op het terras.

Een foto van Celine, een vennoot van Kojac.

Celine Jilesen

Managing Partner | Delft

Binnen Kojac ontmoet ik vele nieuwe studenten, en probeer ik passende uitdagingen voor hen te vinden bij een breed scala aan bedrijven. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor de financiële administratie. Naast mijn werk bij Kojac volg ik de master Life Science & Technology aan de Universiteit Leiden, waar ik me zowel in medicijnontwikkeling als bedrijfskunde verdiep. Bij Kojac probeer ik dit laatste zo goed mogelijk toe te passen! In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk buiten te vinden, bijvoorbeeld op het hockeyveld, en maak ik veel gebruik van mijn museumkaart!

Een foto van Dax marketing manager bij Kojac.

Dax Lambrecht

Digital Acquisition Manager | Delft

Binnen Kojac verzorg ik online marketing. Mijn werk draait om het ontwikkelen en implementeren van doelgerichte strategieën voor Google Ads campagnes (SEA) en zoekmachine-optimalisatie (SEO). Met oog voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de online wereld, zorg ik ervoor dat Kojac hoog scoort in zoekmachines en effectief gebruik maakt van betaalde advertentiecampagnes. Door mijn expertise te combineren met creativiteit en strategisch inzicht, streef ik ernaar om meetbare resultaten te behalen en de online aanwezigheid van Kojac te versterken.

Een foto van een regio manager van Kojac

Rosalie Buningh

Regiomanager | Amsterdam

Samen met Inés ben ik regiomanager van Amsterdam. Onze taak is het vinden van leuke en uitdagende projecten voor Amsterdamse studenten en het leveren van geschikte studenten aan bedrijven. Ik vind het geweldig om in contact te staan met beide partijen en via mijn functie bij Kojac studenten en bedrijven bij elkaar te brengen. Zelf studeer ik industrieel ontwerpen en heb ik gemerkt dat het niet altijd even makkelijk is om een studiegerelateerde bijbaan te vinden. Daarom hoop ik met mijn creatieve, sociale en innovatieve mindset matches te maken waarbij alle partijen profiteren en blij zijn. Deze mindset gebruik ik niet alleen bij Kojac, maar ook in mijn vrije tijd tijdens het schilderen of tijdens een potje hockey.

Een foto van Tim een vennoot van Kojac.

Tim ter Horst

Managing Partner | Delft

Bij Kojac kom ik in aanraking met talloze nieuwe (mede)studenten en zoek ik naar geschikte uitdagingen voor hen binnen een uitgebreid netwerk van bedrijven. Daarnaast draag ik de verantwoordelijkheid voor de loonadministratie van Kojac. Ook ben ik verantwoordelijk voor het correct naleven van de wetgeving omtrent de arbeidscontracten van ons bedrijf. Naast mijn werk bij Kojac ben ik dit jaar bezig met het afronden van mijn bachelor Electrical Engineering. In mijn vrije tijd ben ik veel op het hockeyveld te vinden, vind ik koken erg leuk en draai ik als part-time DJ ook graag plaatjes op feestjes

Een foto van Lars, financieel manager bij Kojac

Lars van Tol

Financieel Manager | Delft

Ik ben bij Kojac verantwoordelijk voor de financiële administratie. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat de boekhouding op orde is, dat alle studenten wekelijks uitbetaald worden en het versturen van de facturen naar de bedrijven waarmee wij samenwerken. Zelf studeer ik Technische wiskunde en Technische Natuurkunde in Delft. Ik vind het leuk om dingen naast mijn studie te doen en zo heb ik afgelopen jaar een bestuursjaars afgerond bij de wiskunde en informatica studieverenging Christiaan Huygens en het jaar daarvoor heb ik de financiële administratie van de faculteitsbar verzorgd. Verder vind ik het in mijn vrije tijd leuk om te schaatsen en te hardlopen.

Een foto van Ines, financieel manager bij Kojac

Ines van der Klip

Regiomanager | Amsterdam

Als regiomanager bij Kojac fungeer ik als het centrale aanspreekpunt tussen de student-developer en onze klanten. Mijn taak is dan ook het vinden van een leuke bijbaan voor studenten en daarbij het zoeken van een gedreven student voor de bedrijven. In mijn omgeving heb ik gemerkt dat er genoeg talent onder studenten ligt en dat zij veel kunnen betekenen voor bedrijven die op zoek zijn naar een goede programmeur. Mijn streven is dan ook om bij Kojac talent te verbinden aan projecten. Verder ben ik buiten mijn studie en werk veel te vinden in de keuken, zing ik graag in een band en boek ik zo vaak mogelijk een wintersportreis!

Wij weten welke programmeurs wij in huis hebben

1. De developer

meldt zich aan

We nemen alleen developers aan die al ervaring hebben met programmeren.

2.Wij checken

de skills

We kijken welke programmeertalen de developer tot zijn of haar beschikking heeft, zodat we een profiel kunnen opbouwen.

3. Wij leren de

developer kennen

De developer komt langs zodat wij hem of haar goed leren kennen. We checken het CV en voegen dit toe aan het profiel.

4.De developer hoort

bij ons netwerk

Eenmaal binnen? Dan zorgen we ervoor dat onze developers met de juiste opdrachten gematcht worden.

Kom je langs op ons kantoor?

Wij ontvangen je graag op ons kantoor voor een kop koffie.

Maak een afspraak