Ben je programmeur?

Gemakkelijk uitbreiden? Wij nemen
jouw zorg in onze handen

Dit is Kojac

Kojac is in 1988 opgericht door een groep studievrienden die naast hun studie wilden proeven aan het ondernemerschap. Al 33 jaar wordt de Kojac vlam overgedragen van student op student. Waar Kojac begon als adviesbureau dat bedrijven adviseerde op het gebied van automatisering en IT, vormen we tegenwoordig de brug tussen hoogopgeleide studenten en bedrijven. Kojac helpt bedrijven met het vinden van jonge talenten en helpt tegelijkertijd studenten om relevante werkervaring op te doen.

Kojac is opgezet door studenten en wordt nog altijd door studenten voortgezet. Zo is en blijft het een fris en groeiend bedrijf.

Visie

Al ruim 33 jaar verbindt Kojac IT-studenten aan bedrijven en vice versa. Op dit moment streven wij ernaar om zoveel mogelijk studenten van alle hogescholen en universiteiten in de randstad een leerzame bijbaan te geven, zodat ze naast hun studie leerzame werkervaring op te doen. Hierdoor kunnen studenten zich beter oriƫnteren op de arbeidsmarkt. Bovendien krijgen bedrijven de nieuwste ontwikkelingen mee vanuit de collegebanken. Een steile leercurve staat hoog bij ons in het vaandel en proberen we te allen tijde te stimuleren.

Met 33 jaar ervaring staan we altijd klaar voor de meest bijzondere projecten.

1985

Vijf studenten van de TU Delft organiseren een studiereis naar Korea en Japan: de Korea Japan Commissie.

1988

Kojac is een feit: een bedrijf gerund door studenten waar bedrijven en studenten met elkaar gaan samenwerken.

1989 - 2021

Door de jaren heen groeit de vraag van ontwikkelaars en focust Kojac op het detacheren van student programmeurs.

2021

Kojac wordt tot op de dag van vandaag gerund voor en door studenten. Na 33 jaar brandt de Kojac vlam nog altijd!

De bruggenbouwers van het Kojacteam

Een foto van Marten een vennoot van Kojac.

Marten Heemskerk

Vennoot | Delft

Bij Kojac praat ik met de nieuwe developers en verzorg ik de administratie. Het koppelen van de Kojac-Superhelden aan vette programmeeropdrachten geeft me veel energie! Ik hoop dat we in de toekomst nog voor veel studenten een springplank kunnen faciliteren van een bijbaan naar een vaste baan. Naast het werk bij Kojac studeer ik Offshore & dredging engineering aan de TU Delft. Naast studeren loop ik graag hard en schop ik af en toe een balletje en als het weer het toelaat zeil ik het liefst.

Een foto van Jenske marketing manager bij Kojac.

Jenske Gosens

Marketing manager | Delft

Als Marketing manager houd ik mij bezig met verschillende taken: social media, ludieke acties, promotiemateriaal en meer. Uiteindelijk is het mijn doel om het toegankelijke en professionele imago van Kojac te verspreiden en voor meer naamsbekendheid te zorgen. Ik werk veel samen met Marten, Daan en Simon en samen komen wij met leuke en interessante content richting zowel de student als het bedrijf! Ik vind het werken bij Kojac enorm gezellig en aangenaam, en leer veel doordat ik veel verantwoordelijkheid krijg om zelf projecten op te pakken en uit te voeren. Naast mijn baan als Marketing manager rond ik binnenkort mijn bachelor Industrieel Ontwerpen af, sta ik graag op het hockeyveld en ben ik actief bij mijn studentenvereniging!

Een foto van Simon een vennoot van Kojac.

Simon Pronk

Vennoot | Delft

Zoveel mogelijk studenten aan een toffe bijbaan helpen, dat is wat mij drijft! Ook is het enorm inspirerend om verschillende bedrijven te leren kennen en te kunnen helpen. Binnen Kojac ben ik verder verantwoordelijk voor de loonadministratie en de slechte hitjes op kantoor. Naast het runnen van studentenbedrijf Kojac volg ik de mastertrack Building Engineering van Civiele Techniek aan de TU Delft. In mijn vrije tijd kook en lees ik graag. Verder ben ik veel op de racefiets of op het water te vinden!

Een foto van Ricardo financieel manager bij Kojac

Ricardo Jongerius

Financieel manager | Delft

Mijn voornaamste taak bij Kojac is het bijhouden van alle financiƫn. Dit betekent dat ik zorg dat de boekhouding netjes in orde is, facturen verstuur naar bedrijven, en ook onze Kojac-Superhelden wekelijks uitbetaal. Eigenlijk alles wat met geld te maken heeft. Naast dit baantje ben ik ook een Computer Science Master Student, waar ik nu in mijn eerste jaar zit. Mijn liefde voor geld begon hiervoor als penningmeester van de studievereniging van Computer Science, en ik vind het leuk om nu ook alle geldzaken van een klein bedrijf te overzien!

Een foto van Daan een vennoot van Kojac.

Daan Gorsse

Vennoot | Delft

Bij Kojac houd ik mij bezig met het koppelen van nieuwe studenten aan bijbanen bij allerlei soorten bedrijven, van kleine start-ups tot grote multinationals. Daarnaast verdiep ik mij ook in de interne IT-infrastructuur van ons bedrijf en in de wetgeving omtrent arbeidscontracten. Ik studeer de master Engineering, Policy & Analysis aan de TU Delft. Ik heb een jaar in de Studentenraad van de TU Delft gezeten namens ORAS waar ik bezig was met alle ICT-faciliteiten van de campus. Daarnaast zijn de nieuwste gadgets echt mijn ding.

Wij weten welke programmeurs wij in huis hebben

1. De developer

meldt zich aan

We nemen alleen developers aan die al ervaring hebben met programmeren.

2.Wij checken

de skills

We kijken welke programmeertalen de developer tot zijn of haar beschikking heeft, zodat we een profiel kunnen opbouwen.

3. Wij leren de

developer kennen

De developer komt langs zodat wij hem of haar goed leren kennen. We checken het CV en voegen dit toe aan het profiel.

4.De developer hoort

bij ons netwerk

Eenmaal binnen? Dan zorgen we ervoor dat onze developers met de juiste opdrachten gematcht worden.

Kom je langs op ons kantoor?

Wij ontvangen je graag op ons kantoor voor een kop koffie.

Maak een afspraak