Ben je programmeur?

PHP developer

Wat is PHP?

PHP is een veelgebruikte open source server-side scriptingtaal die speciaal geschikt is voor webontwikkeling en direct in HTML kan worden gebruikt. Wat PHP onderscheidt van iets als client-side JavaScript is dat de code op de server wordt uitgevoerd, waarna HTML wordt gegenereerd die vervolgens naar de client wordt gestuurd. De client ontvangt de resultaten van het uitvoeren van dat script, maar weet niet wat de onderliggende code is. Dit maakt het gemakkelijk om de code die uitgevoerd wordt verborgen te houden voor gebruikers.

PHP Developer Nodig? | Back-end | Kojac

Wat doet een PHP ontwikkelaar ?

Een PHP ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het beheer van back-end diensten en de uitwisseling van gegevens tussen de server en de gebruikers. Hun primaire focus is de ontwikkeling van alle server-side logica, definitie en onderhoud van de centrale database, en het verzekeren van hoge prestaties en responsiviteit op verzoeken van de front-end. De integratie van de front-end elementen komt er ook aan de pas, daarom hebben PHP ontwikkelaars ook een basiskennis van front-end technologie├źn. Omdat PHP vrij breed is zit er veel variatie in de verschillende expertises waar een PHP programmeur over beschikt.

Zoek je iemand die overweg kan met PHP?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Vikash
PHP developer

in het dagelijks leven is hij fanatiek hockeyer en eind bachelor Technische Informatica aan de TU Delft.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Joris
PHP developer

in het dagelijks leven is hij bachelor student Informatica aan de hogeschool van Rotterdam. Daarnaast speelt hij graag Piano en maakt hij websites in PHP.