Ben je programmeur?

SQL developer

Wat is SQL?

SQL staat voor Structured Query Language. SQL wordt gebruikt om te communiceren met een database, en is de standaard taal hiervoor. SQL-statements worden gebruikt om taken uit te voeren zoals het bijwerken, ophalen of verwijderen van gegevens in een database. Er zijn veel verschillende ‘smaken’ van SQL, maar ze hebben allemaal dezelfde functie: interactie met gegevens uit de database.

Back-End SQL Developer Nodig | Kojac

Wat doet een SQL ontwikkelaar ?

De term SQL developer zul je niet vaak tegenkomen, aangezien SQL terugkomt in vrijwel alle systemen die met een database communiceren. Daarom is basiskennis van SQL ook aanwezig bij elke developer die direct met een database te maken krijgt.

SQL experts zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en onderhouden van zulke databases. Ze houden zich bezig met de opslag, organisatie en beveiliging van informatie in relationele database systemen. Ze zijn verantwoordelijk voor het testen, debuggen en oplossen van problemen met databases, of het samenvoegen van database informatie van oudere naar nieuwere systemen.

Zoek je iemand die overweg kan met SQL?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Amjad
SQL developer

in het dagelijks leven is hij Student Informatica aan de Hogeschool van Rotterdam. SQL gebruikt hij om met databases te werken in combinatie met Python.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Sanne
SQL developer

In het dagelijks leven is Zij Bachelor student Informatica aan de VU in Amsterdam en heeft ze een stage gedaan als data analist bij een groot bedrijf.