Ben je programmeur?

Embedded systems

Inhoud

Een embedded systeem is een op een microprocessor gebaseerd computerhardware systeem met software dat is ontworpen om een specifieke functie uit te voeren. Dit kan zijn als een onafhankelijk systeem, maar ook als kleiner deel van een overkoepelend systeem. De kern bestaat uit een integrated circuit die is ontworpen om berekeningen uit te voeren voor real-time operaties.

De complexiteit van embedded systemen kan variëren van een enkele microcontroller tot een reeks processoren met aangesloten randapparatuur en netwerken. Ook kan er helemaal geen gebruikersinterface aanwezig zijn, of juist een complexe grafische gebruikersinterface. De complexiteit van een embedded systeem verschilt dus aanzienlijk, afhankelijk van de taak waarvoor het is ontworpen.

Toepassingen van ingebedde systemen lopen uiteen van digitale horloges en magnetrons tot hybride voertuigen en luchtvaartelektronica. Maar liefst 98% van alle geproduceerde microprocessoren wordt gebruikt in ingebedde systemen, wat aangeeft dat deze markt enorm is.

Een foto van een Kojac ontwikkelaar die aan het werk is.

Talen onder Embedded systems

C is een middle-level programmeertaal, omdat het tussen een lage en hoge programmeertaal in zit. Je kan met C besturingssystemen programmeren, maar je kan bijvoorbeeld ook uitgebreide applicaties zoals een game maken met C. C is een procedurele programmeertaal. C ligt dichtbij de machine en ook …

Meer over C

Benieuwd naar onze andere diensten?

Weet je nog niet wat jouw project nodig heeft?
ook dan helpen we je graag
Bel of whatsapp 0614551275
Maak een afspraak

Hulp nodig met embedded systems?

Kojac helpt je met het vinden van een flexibele student developer.

Neem contact op