Ben je programmeur?

Android developer

Wat is Android?

Android is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Het wordt gebruikt door meer dan 70% van alle smartphones en tablets. Het wordt gebruikt door bijna elke telefoonfabrikant die niet Apple heet, zoals Samsung, LG en Nokia. Android is gebaseerd op de Linux-kernel. In tegenstelling tot Apple's iOS is Android open source, wat betekent dat de verschillende fabrikanten hun eigen smaakje eraan kunnen geven. Daarom zien verschillende Android telefoons er soms anders uit.

Android Developer Gezocht? | Mobile Apps | Kojac

Wat doet een Android ontwikkelaar ?

Android developers hebben een goed idee van hoe het Android platform in elkaar zit, en hoe apps met het besturingssysteem omgaan. Android is geschreven in Java, alhoewel ze langzaam de overstap naar Kotlin aan het maken zijn. Een Android developer is dan ook in ieder geval bekend met Java, maar vaak ook met Kotlin. Android developers werken met de Android Software Development Kit (SDK) en gebruiken voornamelijk Android Studio om in te programmeren.

Android programmeurs zijn goed in het combineren van front-end en back-end aspecten om een goed functionerende app neer te zetten. Ook hebben ze een goed begrip van Google's Android ontwerp principes en richtlijnen. Ze kunnen zich goed aanpassen en zijn op de hoogte van de nieuwste technologie├źn op de markt.

Zoek je iemand die overweg kan met Android?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Maud
Android developer

in het dagelijks leven is zij Fervent tennisser en daarnaast studeert ze Technische Informatica aan de TU Delft

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Jordi
Android developer

in het dagelijks leven is hijMaster Computer Science aan de TU Delft. In zijn vrije tijd gaat hij met zijn huisgenoten de stad in.