Ben je programmeur?

Javascript developer

Wat is Javascript?

JavaScript (JS) is een lichtgewicht objectgeoriënteerde programmeertaal die door bijna alle websites wordt gebruikt voor het scripten van de webpagina's. Naast HTML en CSS is JavaScript een van de kerntechnologieën van het internet. JavaScript maakt interactieve webpagina's mogelijk en is een essentieel onderdeel van webapplicaties. De overgrote meerderheid van websites gebruikt het voor de client-side functionaliteit, en het wordt ondersteund door alle grote browsers. Met JavaScript worden moderne webapplicaties gebouwd en het is de fundamentele basis voor de transitie van websites naar webapplicaties.

Javascript Developer Nodig? | Back-end | Kojac

Wat doet een Javascript ontwikkelaar ?

JavaScript-ontwikkelaars kunnen zich op meer platforms richten dan welke andere taal dan ook, aangezien JavaScript de populairste programmeertaal is met het rijkste module ecosysteem dat beschikbaar is. Het wordt gebruikt om interactieve webpagina's, user experiences en responsive front-end ontwerpen te maken. Alles wat een gebruiker op een website aanklikt, invoert, bewerkt of ophaalt, wordt aangestuurd door JavaScript.

JavaScript-ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en het testen van een website, en kunnen te maken krijgen met verschillende programmeertalen die komen kijken bij het maken van websites. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor een hele site, of alleen voor specifieke aspecten of pagina's van een of meerdere websites.

Zoek je iemand die overweg kan met Javascript?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Pim
Javascript developer

in het dagelijks leven is Pim Bachelorstudent Electrical Engineering aan de TU Delft. Naast zijn studie heeft Pim zichzelf JavaScript aangeleerd en heeft hij meerdere banen als Full stack developer gehad.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Tessa
Javascript developer

in het dagelijks leven is zij Masterstudent Computer Science aan de TU Delft. Tessa heeft nog geen echte bijbaan gehad maar wil dolgraag weten hoe het er in een echt bedrijf aan toe gaat.