Ben je programmeur?

Frontend development

Inhoud

Een front-end developer is verantwoordelijk voor de gehele voorzijde van een website of applicatie en daarmee de omgeving die zichtbaar is voor de gebruiker. Hiermee slaat de programmeur de brug tussen het design (user interface en user experience) en de software die verantwoordelijk is voor het functioneren van de applicatie.

Front-end developers ontwerpen, implementeren en testen de front-end van een toepassing. Ze zijn voornamelijk bezig met technische aspecten, waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid centraal staan in hun aanpak. De uitdaging bij front-end ontwikkeling is dat de tools en technieken die gebruikt worden om de front-end van een website te maken voortdurend veranderen en dat de ontwikkelaar dus voortdurend op de hoogte moet zijn van hoe het veld zich ontwikkelt. Ze maken gebruik van een breed scala aan programmeertalen en frameworks. De meest gebruikte hiervan worden hieronder in meer detail toegelicht.

Een foto van een Kojac ontwikkelaar die aan het werk is.

Talen onder Frontend development

Vue is een progressief framework voor het bouwen van gebruikersinterfaces. In tegenstelling tot andere monolithische frameworks, is Vue van de grond af aan ontworpen om incrementeel toepasbaar te zijn. De kern van de library is alleen gericht op de view-laag, dus wat er op het scherm van gebruikers …

Meer over Vue.js

Benieuwd naar onze andere diensten?

Weet je nog niet wat jouw project nodig heeft?
ook dan helpen we je graag
Bel of whatsapp 0614551275
Maak een afspraak

Hulp nodig met frontend development?

Kojac helpt je met het vinden van een flexibele student developer.

Neem contact op