Ben je programmeur?

R developer

Wat is R?

R is een taal en een omgeving voor statistische berekeningen en het maken van illustraties. R bevat een breed scala van statistische technieke zoals lineaire en niet-lineaire modellering, klassieke statistische tests, tijdreeksanalyse, classificatie, en clustering. Daarnaast bevat het visualisatietechnieken en is het zeer uitbreidbaar. Een van de sterke punten van R is het gemak waarmee goede plots van publicatiekwaliteit kunnen worden geproduceerd.

R Ontwikkelaar gezocht? | Data Science | Kojac

Wat doet een R ontwikkelaar ?

Als een R data scientist, draaien je verantwoordelijkheden rond het schrijven van code voor data analyse, statistische berekeningen, en modellering. Ervaring met statistiek is essentieel voor deze functie. R ontwikkelaars kunnen in verschillende sectoren gevonden worden, maar komen voornamelijk voor in de financiƫle sector. R data scientists hebben een uiterst sterke wiskundige basis, waar de nadruk op de statistiek ligt. Daarnaast weten R data scientists ook goed hoe ze data op de beste en duidelijke manier kunnen visualiseren.

Zoek je iemand die overweg kan met R?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Romy
R developer

in het dagelijks leven is Zij Bachelorstudent Artifical Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast roeit ze in haar vrije tijd.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Georgos
R developer

in het dagelijks leven is hij Student Data Science and Marketing Analysis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast houdt hij van tennissen en zeilen.