Ben je programmeur?

C developer

Wat is C?

C is een middle-level programmeertaal, omdat het tussen een lage en hoge programmeertaal in zit. Je kan met C besturingssystemen programmeren, maar je kan bijvoorbeeld ook uitgebreide applicaties zoals een game maken met C. C is een procedurele programmeertaal. C ligt dichtbij de machine en ook dichtbij de mens. Dit betekent dat machines C goed kunnen begrijpen en de programmeertaal is voor mensen leesbaar. Juist omdat C dichter bij machine code ligt dan andere programmeertalen is het zo geschikt voor embedded systemen.

C Embedded System Engineer Nodig? | Embedded Systems | Kojac

Wat doet een C ontwikkelaar ?

C developers zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de code die wordt geïntegreerd in basis besturingssystemen, kernelmodules en embedded systemen. C is een programmeertaal voor algemene doeleinden. Het is soms moeilijk om aan goede C ontwikkelaars te komen, omdat de taal vrij oud is en meestal specifieke niches bedient. C developers ontwikkelen code die specifiek integreert in bestaande (embedded) systemen. Ook kunnen ze hun C code integreren in low-level libraries voor andere high-level talen zoals bijvoorbeeld Node.js, Python, en Go. C programmeurs hebben de vaardigheden om modules te ontwikkelen die efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Zoek je iemand die overweg kan met C?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Renaldo
C developer

in het dagelijks leven is hij bachelor student Elektrotechniek aan de TU Delft. Hier heeft hij veel te maken met embedded systems en Renaldo past zijn opgedane kennis graag in praktijk toe.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Mohamed
C developer

in het dagelijks leven is hij masterstudent elektrotechniek aan de TU Delft. Naast zijn studie heeft Mohamed een jaar deel uitgemaakt van een dreamteam waarbij hij verantwoordelijk was voor het programmeren van de zonneauto in C++.