Ben je programmeur?

Node.js developer

Wat is Node.js?

Node.js is een platform voor het eenvoudig bouwen van snelle en schaalbare netwerkapplicaties. Node.js is licht en efficiƫnt, en daardoor perfect voor data-intensieve real-time applicaties die over meerdere apparaten worden uitgevoerd. Node.js is open source, en cross-platform wat het erg toegankelijk maakt. Node.js applicaties zijn geschreven in JavaScript, vandaar de .js in de naam. Het biedt ook een rijke verzameling van verschillende, makkelijk te importeren JavaScript-modules dat het ontwikkelproces sterk vereenvoudigt.

Node.js Developer Nodig? | Back-end | Kojac

Wat doet een Node.js ontwikkelaar ?

Een Node.js developer is verantwoordelijk voor het schrijven van server-side webapplicatielogica in JavaScript en/of varianten daarvan. Node.js programmeurs ontwikkelen voornamelijk back-end componenten, verbinden de webapplicaties met de andere (vaak third-party) web services, en ondersteunen de front-end ontwikkelaars door hun werk te integreren met de Node.js applicatie.

Node.js developers beheersen JavaScript heel goed, aangezien dit de basis is van het platform. Elke Node.js developer weet bestaande API codes te interpreteren om te gebruiken in hun eigen projecten. Kortom, ze kunnen omgaan met interacties tussen meerdere verschillende systemen.

Zoek je iemand die overweg kan met Node.js?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Jeroen
Node.js developer

in het dagelijks leven is hij MSc Student Embedded Systems aan de TU Delft met een voorliefde voor de combinatie van soft- en hardware. Daarnaast maakte Jeroen websites voor verschillende kleine klanten.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Meer voorbeeldprofielen?
Node.js developer

Neem contact met ons op!