Ben je programmeur?

Java developer

Wat is Java?

Java is een veelgebruikte objectgeoriënteerde programmeertaal en softwareplatform dat op miljarden apparaten draait, waaronder laptops, smartphones, spelconsoles, medische apparatuur en vele andere. Een groot voordeel van het ontwikkelen van software met Java is de portabiliteit, het is cross-platform. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk om Code, die is geschreven voor een applicatie op een Windows computer, te laten werken op een Apple computer. Toen de taal werd uitgevonden was het belangrijkste doel 'eenmaal schrijven, overal uitvoeren'.

Java Developer Nodig? | Back-end | Kojac

Wat doet een Java ontwikkelaar ?

Een Java developer is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, en het beheer van op Java gebaseerde applicaties. Omdat Java op veel vlakken en door verschillende grote organisaties gebruikt wordt, variëren de dagelijkse rollen sterk. Ook wordt Java gebruikt voor enorm veel verschillende doeleinden, wat de variatie nog groter maakt. De precieze invulling van een Java programmeur is dus projectafhankelijk. Bekende websites die op Java vertrouwen zijn LinkedIn, Salesforce.com, en Twitter. Bekende applicaties zijn het Android besturingssysteem, Minecraft en MATLAB.

Zoek je iemand die overweg kan met Java?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Mike
Java developer

In het dagelijks leven is Mike master student Computer Science aan de TU Delft. Omdat Java terugkomt in alle vakken heeft hij een sterke basis opgebouwd en is hij klaar zijn kennis te delen met een bedrijf.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Louisa
Java developer

in het dagelijks leven is Louisa Student Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar studie werkte Louisa op de universiteit als student assistente.