Ben je programmeur?

Data Science

Inhoud

Data science is het vakgebied dat domeinexpertise, programmeervaardigheden en kennis van wiskunde en statistiek combineert om zinvolle inzichten uit data te halen. Data scientists passen machine learning algoritmes toe op getallen, tekst, afbeeldingen, video, audio en meer, om kunstmatige intelligentie (AI) systemen te produceren. Deze AI systemen kunnen taken uitvoeren waarvoor normaal gesproken menselijke intelligentie nodig is. Deze systemen genereren inzichten die analisten en commerciële partijen kunnen vertalen naar tastbare zakelijke waarde.

Waarom is Data Science belangrijk?

Steeds meer bedrijven beginnen het belang in te zien van data science, AI en machine learning. Ongeacht de branche of grootte, organisaties die concurrerend willen blijven in het tijdperk van big data moeten efficiënt data science-mogelijkheden ontwikkelen en implementeren of het risico lopen achterop te raken. Het goed benutten van beschikbare data is extreem waardevol.

Een foto van een Kojac ontwikkelaar die aan het werk is.

Talen onder Data Science

Machine learning is een toepassing van kunstmatige intelligentie (AI). Dit geeft AI-systemen de mogelijkheid om automatisch te leren gebaseerd op data van hun omgeving. Dit leerproces kan vervolgens gebruikt worden om betere beslissingen te nemen. Er zijn verschillende algoritmes die Machine …

Meer over Machine learning

Benieuwd naar onze andere diensten?

Weet je nog niet wat jouw project nodig heeft?
ook dan helpen we je graag
Bel naar +31 (0) 15 364 21 31
Maak een afspraak

Hulp nodig met data science?

Kojac helpt je met het vinden van een flexibele student developer.

Neem contact op