Ben je programmeur?

React.js developer

Wat is React.js?

React (ook bekend als React.js of ReactJS) is een open-source, front-end, JavaScript library voor het bouwen van gebruikersinterfaces of UI-componenten. Het is oorspronkelijk gemaakt door Facebook. React kan worden gebruikt als basis voor de ontwikkeling van single-page of mobiele applicaties. React houdt zich echter alleen bezig met state management en de weergave daarvan in de browser. Vaak is React op zichzelf dus niet genoeg om volledige webapplicaties te bouwen, maar is het gebruik van aanvullende libraries vereist.

React.js Developer Gezocht? | Front-end | Kojac

Wat doet een React.js ontwikkelaar ?

Een React programmeur is niet bang voor JavaScript, aangezien dat de volledige logische basis is van de library. React werkt met verschillende soorten Components, die zorgen voor de interactiviteit van een website. Een React Component is in feite gewoon een functie die een bepaald stukje HTML retourneert gebaseerd op de huidige staat van de website of webapplicatie. Dit zal een React programmeur dus gebruiken om de gewenste functionaliteit en dynamische content in de applicatie te bouwen. De grootste focus van een React developer ligt op de user interface, dat is de specialiteit van React.

Zoek je iemand die overweg kan met React.js?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Ruben
React.js developer

in het dagelijks leven is Ruben masterstudent Technische Informatica aan de TU Delft. Voor zijn bachelor eindproject heeft Ruben een webmanagement portal gebouwd in React.js.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Emma
React.js developer

in het dagelijks leven is Emma Masterstudent Computer Science aan de TU Delft en in haar vrije tijd drumt ze graag. Vanuit de universiteit heeft Emma veel gewerkt met Java en React.js. Daarnaast heeft ze als front-end developer werkervaring opgedaan.