Ben je programmeur?

Python developer

Wat is Python?

Python is een geïnterpreteerde, interactieve en objectgeoriënteerde high-level scripttaal. Python is ontworpen om zeer leesbaar te zijn. Het gebruikt vaak Engelse woorden waar andere talen interpunctie gebruiken, en het heeft minder syntactische constructies dan andere talen. Hierdoor wordt het ook gezien als een taal die men makkelijk onder de knie krijgt. Al deze eigenschappen maken het een ideale taal voor scripting en snelle ontwikkeling van toepassingen op veel gebieden op de meeste platforms.

Python Developer Nodig? |Back-end | Kojac

Wat doet een Python ontwikkelaar ?

Een Python Web Developer is verantwoordelijk voor het schrijven van server-side webapplicatie logica. Python web developers implementeren en testen back-end componenten, verbinden de applicatie met de andere (vaak third-party) web services, en ondersteunen de front-end ontwikkelaars door hun werk te integreren met de Python applicatie. Hun primaire focus ligt op de ontwikkeling van alle server-side logica en het zorgen voor hoge prestaties en responsiveness op verzoeken van de front-end. Hiervoor wordt er dus veel samengewerkt met de front-end developers, dus ze hebben ook een basiskennis van die zaken. Vaak maken ze ook gebruik van een framework, zoals Django of Flask, in combinatie met Python.

Zoek je iemand die overweg kan met Python?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Luce
Python developer

in het dagelijks leven is hij Student Lucht- en Ruimtevaart aan de TU Delft. Voor zijn bachelor eindproject heeft Luce simulaties gemaakt om de performance van vleugels te optimaliseren.

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheldin Anne
Python developer

in het dagelijks leven is zij Student Civiele Techniek aan de TU Delft. Anne heeft een minor robotics gedaan en gebruikt in haar studie veel Python.