Ben je programmeur?

Business analist inhuren?

Een business analist legt verbanden tussen data uit verschillende systemen, zoals klantgegevens, markttrends en financiële data. Ook is de business intelligence analist verantwoordelijk voor het opschonen en onderhouden van het datawarehouse; de database van organisaties waaruit de analist trends en resultaten opmaakt. Door de historische gegevens in kaart te brengen, krijgt een organisatie antwoord op de vraag: wat werkt? Dit biedt inzicht in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het maken van strategische keuzes met het oog op de concurrentie.

Maak een afspraak
Een foto van een Kojac ontwikkelaar die een aan een IT project werkt.

Waarom kiezen voor Kojac?

Kojac is al 35 jaar een studentenuitzendbureau en vormt de brug tussen student data analisten en bedrijven die op zoek zijn naar een business analist. Nog altijd wordt ons bureau gerund door studenten, zodat we jong, fris en flexibel blijven. Aan de ene kant bieden wij studenten de kans om werkervaring op te doen en aan de andere kant helpen wij bedrijven die moeite hebben met het vinden van geschikte business analists op de krappe arbeidsmarkt. Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Zet een business analist in voor jouw bedrijf

De rol van business analisten wordt steeds belangrijker door ontwikkelingen op het gebied van AI, machine learning en dataverzameling. Grote hoeveelheden data kunnen immers belangrijke inzichten bevatten voor jouw organisatie. Een business analist gaat aan de slag met het organiseren en interpreteren van data en brengt dit in verband met klantbehoeften, data van concurrenten en markttrends. Deze bevindingen kunnen vervolgens helpen bij het maken van strategische keuzes, het in kaart brengen van potentiële risico’s of het benutten van het marktpotentieel.

Wat doet een business analist?

Een business analist voert statistische data analyses uit om verbanden te kunnen leggen tussen onder meer klantbehoeften, concurrentieposities en markttrends. Door bedrijfsdata beter te organiseren, kunnen processen geoptimaliseerd worden en strategische keuzes gemaakt worden.

Met welke data werkt een business analist?

De data waarmee een business analist werkt, bevat historische gegevens van een bedrijf. Denk hierbij aan klantgegevens, informatie uit enquêtes en logbestanden. Om deze data effectief en efficiënt te kunnen analyseren, is kennis van programmeertalen zoals Python of Power BI noodzakelijk. Een business analist zou je dus zelfs kunnen zien als een business georiënteerde data scientist.

Waar vind ik een hoogopgeleide business analist?

Kojac vormt de brug tussen hoogopgeleide IT-studenten en bedrijven met een uitdaging op het gebied van business intelligence. Na een vrijblijvend selectieproces gaat de business analist direct aan de slag met jouw vraagstuk. Door de flexibiliteit, frisse blik en specialistische kennis van de hoogopgeleide student kun je werk van kwaliteit verwachten.

Gemakkelijk uitbreiden?
Wij nemen jouw zorgen in onze handen

1. Plaats een aanvraag

Plaats een aanvraag via de website of maak een afspraak met ons. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

2. Wij analyseren je vraag

We bespreken met elkaar waar je precies naar op zoek bent. Dit kan telefonisch maar uiteraard drinken we ook graag een kop koffie met je.

3. Wij zorgen voor
de juiste match

We sturen je een aantal profielen van kandidaten waarvan wij denken dat ze geschikt zijn. Jij kiest vervolgens met wie je nader kennis wilt maken.

4. De BI analist
kan aan de slag

Als het kennismakingsgesprek van beide kanten goed verlopen is, kan de BI analist direct aan de slag. We houden contact om te checken of alles naar wens is.

Business analist inhuren?
Kojac staat voor je klaar.
Wij hebben altijd snel iemand klaar staan voor jouw opdracht.
Meld je vacature aan