Ben je programmeur?

FPGA developer

Wat is FPGA?

Field Programmable Gate Arrays (FPGA's) zijn semiconductor apparaten die zijn gebaseerd op een matrix van configureerbare logische blokken (CLBs). Deze CLBs zijn via programmeerbare interconnecties met elkaar zijn verbonden. FPGA's kunnen na fabricage worden geherprogrammeerd om aan de gewenste applicatie- of functionaliteitseisen te voldoen. Dit kenmerk onderscheidt FPGA's van Application Specific Integrated Circuits (ASIC's), die op maat worden gemaakt voor specifieke doeleinden.

FPGA Embedded System Engineer Nodig? | Embedded Systems | Kojac

Wat doet een FPGA ontwikkelaar ?

In algemene termen zijn FPGA's programmeerbare siliciumchips met een verzameling programmeerbare logische blokken omgeven door I/O-blokken die via programmeerbare koppelingen worden samengevoegd tot een willekeurig digitaal circuit of systeem. FPGA's hebben zich ontwikkeld uit programmeerbaar read-only geheugen (PROM) en programmeerbare logische bouwstenen (PLD's).

In tegenstelling tot conventionele processoren zijn FPGA's echt parallel van aard. Elke onafhankelijke verwerkingstaak wordt toegewezen aan een specifiek deel van de chip. De prestaties van één deel van de toepassing worden derhalve niet beïnvloed wanneer meer verwerkingstaken worden toegevoegd.

Zoek je iemand die overweg kan met FPGA?

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Romke
FPGA developer

in het dagelijks leven is hij Masterstudent Electrical Engineering aan de TU Delft Beschikbaarheid16-24 uur per week

Een foto van een voorbeeldstudent.
Superheld Cheng
FPGA developer

in het dagelijks leven is hij Pianospeler en studeert hij Computer Science aan de TU Delft