Ben je programmeur?

De website van Kojac is vernieuwd!

Een foto die past bij dit blog artikel.
Een foto van de auteur van dit artikel

Naïm Achahboun

2021-03-28

Wellicht had je het al door maar de website van Kojac heeft een flinke make-over gehad. Kojac is ondertussen al 33 jaar oud en de website, die uit 2015 stamde, was toe aan vernieuwing. Om die reden hebben wij samen met studentenbedrijf Komovo een ontwerp voor de website gemaakt, en is door Achahboun Solutions het ontwerp ontwikkeld. In deze blogpost leggen wij aan de hand van onze eigen website uit hoe jij jouw website ook kunt verbeteren.

Het eerste en veruit het meest belangrijke punt is dat duidelijk moet zijn wat het doel is van je website. Dit is afhankelijk van jouw onderneming. Wij van Kojac willen graag talentvolle studenten koppelen aan bedrijven die de behoefte hebben aan flexibele ontwikkelaars. Dit hebben we tijdens het ontwerpen in het achterhoofd gehad en het doel is altijd geweest om dit op de website kenbaar te maken. Je ziet dit bijvoorbeeld concreet terug in de sliders met testimonials van onze tevreden klanten op de homepage.

Maar een duidelijk doel is niet voldoende, je website dient ook gebruikersvriendelijk te zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat je de teksten en titels op je website een goede grootte moet geven en dat er een duidelijk onderscheid moet zijn tussen de achtergrond en de tekst. Op onze website zie je dat de meeste achtergronden wit of lichtblauw zijn met donkerblauwe tekst. Hiermee zorgen wij ervoor dat alles goed leesbaar is.

Een derde tip die misschien aansluit op gebruikersvriendelijkheid is ervoor zorgen dat je website consistent is. Dit betekent dat je op verschillende pagina’s dezelfde vormen en kleurencombinaties terug laat komen zodat de gebruiker eraan kan wennen. Hiermee zorg je ervoor dat ook nieuwe gebruikers weten wat ze kunnen verwachten als ze op een bepaalde knop klikken.

Naast consistentie en gebruikersvriendelijkheid is de snelheid van je website van erg groot belang. Want ook al is je website erg gebruiksvriendelijk, als het langer dan 3 seconden duurt om de pagina’s te laden dan zal je heel veel potentiële bezoekers verliezen. Als je ervoor wil zorgen dat je website snel is, comprimeer dan de foto’s en zorg dat deze in de juiste formaten worden aangeleverd. Kijk ook of je misschien compressie toe kan passen op andere statische bronnen. Hierdoor worden de pakketjes die je server verstuurt kleiner waardoor ze sneller aan zullen komen.

Wat tegenwoordig ook veel uitmaakt is hoe je website eruitziet en werkt op mobiele telefoons. Ongeveer de helft van alle gebruikers van het internet maakt gebruik van een mobiele telefoon om websites te bezoeken. Het is dus goed om erover na te denken of alle informatie op jouw website goed leesbaar is op kleinere schermen.

Tot slot, probeer je website te voorzien van waardevolle informatie. Bijvoorbeeld foto’s van eerdere projecten of concrete tips die jouw klanten verder kunnen helpen.

Wil jij hulp bij het verbeteren van jouw website of ben je op zoek naar een flexibele ontwikkelaar die jouw team kan versterken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Op zoek naar een flexibele ontwikkelaar?

Kojac staat voor je klaar. Neem contact met ons op!

Contact