Ben je programmeur?

Waarom is het aantrekkelijk om een student developer

van Kojac in te zetten?

Een foto die past bij dit blog artikel.
Een foto van de auteur van dit artikel

Simon Pronk

2021-05-19

Tijdens het runnen van Kojac merken we regelmatig dat bedrijven nog niet goed weten hoe het is om een student developer in dienst te nemen. Echter, wanneer de student developer eenmaal aan de slag is gegaan zijn de ervaringen steevast positief. De student developers van Kojac zijn namelijk hoogopgeleid, ervaren, specialistisch en gedreven. Daarnaast beschikken ze over de nieuwst technieken en kunnen onze student developers een frisse blik werpen op uw organisatie. Als u dus op zoek bent naar een student programmeur bent u bij Kojac aan het goede adres.

In deze blogpost vertellen we u meer over onze studentprogrammeurs. We leggen uit welke studieachtergrond zij vaak hebben, welk niveau u kunt verwachten van de student developers en wat de voordelen van deze student developers zijn. Daarnaast vertellen we ook wat onze rol is in dit proces, hoe wij te werk gaan en wat onze missie is. Veel leesplezier!

Stel, u bent op zoek naar een student developer. U wilt dan natuurlijk niet continu bezig zijn met het begeleiden van de studentprogrammeur, maar juist uw productiviteit verhogen! Het gevoel wat u heeft van een student developer is misschien een jonge en leergierige, doch onervaren programmeur die niet zelfstandig kan werken. Door uit te leggen wat het niveau is van onze student developers, en te vertellen hoe ervaringen bij onze opdrachtgevers zijn geweest zullen we uw beeld proberen bij te stellen.

De student developers bij Kojac zijn hoogopgeleid. Alle student developers in onze database hebben een universitaire of HBO opleiding en het merendeel van de developers studeert aan de universiteit. Omdat Kojac van oorsprong een Delfts bedrijf is, komen de meeste student developers van de TU Delft, waar ze studies volgen als Computer Science (Technische Informatica), Elektrotechniek, Luchtvaart & Ruimtevaarttechniek of Technische Wiskunde. Daarnaast is Kojac sinds twee jaar ook actief in regio Amsterdam, waardoor inmiddels veel studenten in onze database studeren aan de VU of UvA in Amsterdam. Hier volgen zij studies als Computer Science, Business Analytics, Artificial Intelligence of Econometrie. Doordat wij in de gehele randstad bekend zijn onder studenten komt ook een deel van de student developers van de Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit in Rotterdam of Hogescholen uit de regio, waar meestal de studie technische informatica gevolgd wordt.

Niet alle studenten die zich bij ons aanmelden komen in de database terecht. Op basis van een inschrijving beoordelen wij of de student developer over goede vaardigheden beschikt, waarna een kennismakingsgesprek volgt. In dit kennismakingsgesprek gaan we dieper in op de studie achtergrond, werkervaringen en vaardigheden opgedaan in hobbyprojecten. Zo krijgen wij een goed beeld van de student developer en zorgen we ervoor dat de student developers in onze database van een hoog niveau zijn.

Student developers die zich aanmelden en in de database terecht komen zijn over het algemeen minimaal in de eindfase van hun bachelor. Ook volgt een groot deel van onze student developers reeds een master of is zelfs al afgestudeerd! En de student developer van tegenwoordig zit niet stil, wij zien vaak dat student developers al veel programmeerervaring hebben. Deze ervaring hebben zij opgedaan in eerdere bijbanen, of bij hobbyprojecten. Wat laat zien dat onze student developers intrinsiek gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van IT.

In tegenstelling tot de markt, hebben we bij Kojac geen tekort aan hoogopgeleide programmeurs. Op gebied van jaren werkervaring onderklassen ze misschien wel een senior developer, maar op het gebied van aanpassingsvermogen, flexibiliteit en kennisverwerving overklassen ze vaak de standaard externe inhuur!

Omdat wij alle student developers uit onze database persoonlijk spreken, en zelf middenin de studentenwereld zitten, kunnen we snel en specialistisch handelen. Als u op zoek bent naar een student developer kunnen wij u op zeer korte termijn al geschikte profielen toesturen. Onze student developers zijn van alle markten thuis dus op veel vlakken kunnen we aan de vraag voldoen.

Wanneer u een vraag bij ons neerlegt voor het inschakelen van een student developer zullen we samen met u de wensen en eisen bespreken. Vervolgens duiken we in de database om een aantal geschikte student developers voor u te selecteren. We bellen de student developer op en leggen aan hem of haar de opdracht voor en zodra de student developer enthousiast is sturen wij een uittreksel van het profiel naar u toe. U kunt vervolgens de kandidaten beoordelen en kennismaken met de student developers die u interessant vindt. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend kennismaken met een programmeur. Als er na het kennismakingsgesprek van beide kanten een klik is, kan de student developer bij u aan de slag!

Kojac is een uitzendbureau en dat betekent dat de student developer in dienst van Kojac is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over werkgeversrisico’s en het contract is wekelijks opzegbaar.

Kojac bestaat inmiddels al ruim 33 jaar. Al die jaren is het studentenbedrijf gerund voor en door studenten. We zijn verheugd om te kunnen verkondigen dat we al enorm veel student developers aan een relevante bijbaan hebben mogen helpen en tegelijkertijd ontzettend veel opdrachtgevers blij hebben gemaakt. Binnenkort kunt u op onze website referenties vinden van opdrachtgevers die wij in het verleden hebben kunnen voorzien van slimme student developers.

Kortom, heeft u binnen uw organisatie behoefte aan junior developers, data scientists of gewoon een slimme IT student? Onderschat dan niet welk niveau onze student developers al hebben en hoe snel zij u verder kunnen helpen.

We kunnen het natuurlijk aanbevelen om gewoon een keer een developer van Kojac te proberen. De angst voor het onbekende, het inschakelen van een student developer, kun je alleen maar wegnemen door het een keer te proberen. Daarnaast doet Kojac dit al 33 jaar succesvol en vele bedrijven hebben vrijblijvend via ons een slimme student developer gevonden!

Op zoek naar een flexibele ontwikkelaar?

Kojac staat voor je klaar. Neem contact met ons op!

Contact