Ben je programmeur?

Backend development

Inhoud

De back-end is de code die draait op de server, die verzoeken ontvangt van de clients, en de logica bevat om de juiste gegevens terug te sturen. De back-end omvat ook de database, waarin alle gegevens voor de toepassing voortdurend worden opgeslagen. De flow van een back-end kan worden omschreven in drie stappen: het ontvangen van verzoeken, het verwerken van verzoeken, en het terugsturen van antwoorden.

Back-end developers zijn verantwoordelijk voor het beheren van de uitwisseling van gegevens tussen de server en de gebruikers. Hun primaire focus is de ontwikkeling van alle server-side logica, definitie en onderhoud van de centrale database, en het verzekeren van hoge prestaties en responstijd op verzoeken van de front-end. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de integratie van front-end elementen in de applicatie. Enige basiskennis van front-end technologieën is daarom vaak ook noodzakelijk.

Een foto van een Kojac ontwikkelaar die aan het werk is.

Talen onder Backend development

JavaScript (JS) is een lichtgewicht objectgeoriënteerde programmeertaal die door bijna alle websites wordt gebruikt voor het scripten van de webpagina's. Naast HTML en CSS is JavaScript een van de kerntechnologieën van het internet. JavaScript maakt interactieve webpagina's mogelijk en is een …

Meer over Javascript

Benieuwd naar onze andere diensten?

Weet je nog niet wat jouw project nodig heeft?
ook dan helpen we je graag
Bel of whatsapp 0614551275
Maak een afspraak

Hulp nodig met backend development?

Kojac helpt je met het vinden van een flexibele student developer.

Neem contact op